ua en ru

Євросоюзу не вдається узгодити єдину позицію по "Північному потоку-2"

Євросоюзу не вдається узгодити єдину позицію по "Північному потоку-2" Фото: трубопровід "Північний потік" (gazprom.ru)

Низка країн ЄС заявили про необхідність переговорів між Єврокомісією та РФ про умови експлуатації газопроводу

Євросоюзу не вдається узгодити єдину позицію по газопроводу "Північний потік-2", який повинен бути прокладений по дну Балтійського моря. Про це повідомляє DW.

Як наголошується, вчора, 12 жовтня, в ході наради в Брюсселі на рівні експертів ряд країн ЄС заявили про необхідність переговорів між Єврокомісією і Росією про умови експлуатації газопроводу, разом з тим, інші держави виступили проти таких переговорів.

Повідомляється, що за заявою юристів ЄС, такі переговори не входять в компетенцію Єврокомісії, яка не має права вимагати переговорів про об'єкт, що знаходиться поза територією ЄС.

"У нескінченній суперечці Німеччина, яка підтримує проект "Північний потік-2", опинилася в меншості, так як багато інших країн солідарні з Польщею й республіками Балтії, виступаючими проти прокладання нового газопроводу з Росії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Верховної Ради України Андрій Парубій очікує, що найближчим часом буде узгоджено і підписано спільний лист-звернення до Європейської комісії України, Польщі та Литви про неприпустимість реалізації проекту "Північний потік-2" і загроз, які він несе.