ua en ru

За коаліцію з Мей юніоністи Північної Ірландії зажадали 2 млрд фунтів

За коаліцію з Мей юніоністи Північної Ірландії зажадали 2 млрд фунтів Фото: Терезі Мей назвали умови для коаліції

DUP дала консерваторам 36 годин на переказ грошових коштів

Демократична юніоністська партія Північної Ірландії (DUP) зажадала від консерваторів в обмін на участь у правлячій коаліції Великобританії 2 млрд фунтів стерлінгів. Про це повідомляє The Telegraph.

За даними газети, DUP дала партії, яка перемогла з невеликою перевагою на виборах, 36 годин на переказ грошових коштів і відмовляється до цього часу почати переговори про формування уряду.

Видання зазначає, що в разі успіху DUP планує витратити отримані гроші на інфраструктурні проекти в Північній Ірландії, а також на вдосконалення системи охорони здоров'я. Якщо необхідну юніоністам суму розділити порівну між усіма жителями регіону, то кожен отримає по 1,1 тис. фунтів, відзначає газета.

Нагадаємо, за підсумками останніх позачергових виборів до парламенту Великобританії, які відбулися 8 червня 2017 року, консерватори втратили необхідну для формування уряду більшість. Майже однакову кількість мандатів отримала Лейбористська партія. Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей оголосила про коаліцію з лояльною Лондону Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії.