ua en ru

Коаліція США спростувала заяву про початок штурму Ракки в Сирії

Коаліція США спростувала заяву про початок штурму Ракки в Сирії Фото: коаліція на чолі з США в Сирії

У штаті коаліції не підтвердили, що військова операція почалася

У штаті коаліції на чолі зі Сполученими Штатами Америки по боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава" спростували повідомлення про початок військової операції зі звільнення сирійської Ракки. Про це з посиланням на представника прес-служби коаліції повідомляє "РИА Новости".

"Ні, ми не можемо підтвердити, що операція почалася, і ми не обговорюємо майбутні операції", - заявив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим повідомив про те, що Вашингтон нібито направив Анкарі повідомлення про початок військової операції зі звільнення сирійського міста Ракка від бойовиків "Ісламської держави". За його словами, повідомлення надійшло заздалегідь, у ніч із 2 по 3 червня. Прем'єр підкреслював, що Анкара не схвалює співпрацю США з курдським ополченням.

У кінці травня стало відомо, що військові США почали поставку зброї курдам із "сирійських демократичних сил" (СДС). Повідомлялося, що перші поставки складалися зі стрілецької зброї і транспортних засобів.