ua en ru

США повідомили Туреччину про початок операції по звільненню Ракки

США повідомили Туреччину про початок операції по звільненню Ракки Фото: Біналі Їлдирим розповів про повідомлення з США

Повідомлення надійшло в Анкару до початку операції, в ніч із 2 на 3 червня

Вашингтон направив владі Туреччини офіційне повідомлення про початок військової операції зі звільнення сирійського міста Ракка від бойовиків "Ісламської держави". Про це з посиланням на заяву прем'єр-міністра країни Біналі Їлдирима повідомляє Anadolu.

Зокрема Їлдирим уточнив, що повідомлення надійшло в Анкару до початку операції, в ніч із 2 на 3 червня. При цьому він зауважив, що Туреччина не схвалює співпрацю США з курдським ополченням, яке відіграє основну роль у звільненні міста.

"Ми неодноразово на різних рівнях доводили до відома американської сторони свою стурбованість щодо планування операції в Рацці. Однак у відповідь у Вашингтоні запевняли, що у них немає іншого вибору, і вони змушені співпрацювати з терористами PYD і YPG (курдські угрупування в Сирії - ред.)", - заявив турецький прем'єр.

За його словами, США гарантували турецькому керівництву, що зброя, яку вони поставляють загонам, що беруть участь у боях за Ракку, не буде передано курдським повстанцям на території самої Туреччини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сили проіранского ополчення Іраку вибили бойовиків терористичної організації "Ісламська держава" з міста біля кордону з Сирією.