ua en ru

Коаліція в Сирії нанесла нові авіаудари по Рацці, загинули десятки мирних жителів

Коаліція в Сирії нанесла нові авіаудари по Рацці, загинули десятки мирних жителів Фото: війна в Сирії (rfsmediaoffice.com)

Сирійські демократичні сили при підтримці США зайняли більше половини Ракки

У Сирії в результаті авіаударів міжнародної коаліції по позиціях терористів "Ісламської держави" в Рацці загинули не менше 42 мирних жителів, передає AFP з посиланням на Сирійську обсерваторію з прав людини.

За даними спостерігачів, в числі загиблих 19 дітей і 12 жінок. Також повідомляється, що кількість жертв серед мирних жителів зростає на тлі жорстоких бомбардувань Ракки другий день поспіль. За цей час підтримувані США сирійські демократичні сили зайняли більше половини міста.

Зазначимо, раніше повідомлялося про не менш 167 загиблих мирних жителів в Рацці внаслідок авіаударів з 14 серпня. За словами директора обсерваторії Рамі Абдель Рахмана, висока кількість жертв пояснюється тим, що авіаудари накривають центральні квартали міста, які щільно заселені.

Нагадаємо, за даними ООН, бойовики ІДІЛ використовують 25 тис. жителів Ракки як "живий щит". Ще майже 260 тис. цивільних у цій провінції стали біженцями.