ua en ru

Коаліція підтримала узгоджений склад нового Кабміну

Коаліція підтримала узгоджений склад нового Кабміну Фото: Кабінет міністрів України

Депутати домовилися, що підтримають скасування постанови про визнання роботи уряду Яценюка незадовільною

Коаліція абсолютною більшістю підтримала узгоджений склад нового Кабінету міністрів України. Про це на своїй сторінці в Twitter написав прес-секретар Гройсмана Дмитро Столярчук.

"Коаліція ухвалила всі потрібні рішення. Ухвалила рішення про висування Володимира Гройсмана, про обрання Андрія Парубія на посаду спікера, Ірини Геращенко - на посаду першого віце-спікера, про склад уряду, де залишається тільки одна вакантна посада, оскільки БПП не погодив - міністра охорони здоров'я. До завтра можливо це питання вирішиться", - розповіла замглави фракції НФ Вікторія Сюмар.


"Ці рішення були прийняті переконливою більшістю голосів. Було там декілька буквально утриманих", - додала вона.

"Сподіваюся, що вже завтра це буде доведено і голосуванням", - наголосила Сюмар.

За словами депутатки, дещо дискусійною на зборах коаліції була кандидатура на посаду міністра енергетики, нардепа Ігоря Насалика.

За її словами, посаду першого віце-спікера, міністра економіки обійме нардеп, представник президента в парламенті Степан Кубів. Також в уряді працюватиме шість віце-прем'єрів.

Також депутати домовилися, що підтримають скасування постанови про визнання роботи уряду Арсенія Яценюка незадовільною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що коаліція підтримала кандидатуру спікера Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України тільки що на зборах, які проходять в стінах Верховної Ради.

Згідно з досягнутими домовленостями сторін, Володимир Гройсман займе пост глави Кабінету міністрів, а представник президента у Верховній Раді Степан Кубів стане першим віце-прем'єр-міністром.

Коаліція також підтримує кандидатуру Андрія Парубія на пост спікера Верховної Ради України. Також коаліція висунула кандидатуру Ірини Геращенко на пост першого віце-спікера.