ua en ru

Коаліція має намір у І кв. 2015 р. скасувати змішану систему виборів у Раду

Коаліція народних депутатів має намір протягом І кварталу 2015 р. скасувати змішану виборчу систему виборів у Верховну Раду і запровадити пропорційну систему.

Коаліція народних депутатів має намір протягом І кварталу 2015 р. скасувати змішану виборчу систему виборів у Верховну Раду і запровадити пропорційну систему. Про це йдеться в тексті угоди, яка була підписана 21 листопада партіями "Блок Петра Порошенко", "Народний фронт", Радикальна партія, об'єднання "Самопоміч" та ВО "Батьківщина".

Так, в тесті передбачений (протягом І кварталу 2015 р.) "відмову від змішаної (пропорційно-мажоритарної) виборчої системи та запровадження пропорційної виборчої системи виборів у Верховну Раду України, при якій виборці будуть мати можливість голосувати за конкретних кандидатів у багатомандатних виборчих округах (пропорційна система з відкритими списками)".

Також в тесті закріплено посилення відповідальності політичних партій за невиконання ними вимог щодо відкритості та прозорості фінансування їх діяльності.

Нагадаємо, позачергові вибори у Верховну Раду 26 жовтня пройшли за змішаною системою.