ua en ru

Коаліція на чолі з США порушила міжнародне право в битві за Мосул, - Amnesty International

Коаліція на чолі з США порушила міжнародне право в битві за Мосул, - Amnesty International Фото: табір біженців в Мосулі (UN)

Amnesty запідозрила коаліцію у скоєнні військових злочинів

Міжнародна неурядова організація з прав людини Amnesty International заявила, що коаліція на чолі зі Сполученими Штатами Америки (США) порушила міжнародне право в битві за Мосул на півночі Іраку. Про це повідомляє Reuters.

"Amnesty International заявила у вівторок, що вона охарактеризувала напади з боку іракських сил і очолюваної США військової коаліції, що підтримує їх у битві за Мосул, як такий, що порушує міжнародне гуманітарне право і може становити військові злочини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Amnesty заявила у своїй доповіді, що бойова група терористів "Ісламської держави" грубо порушила той самий закон, навмисно ставлячи цивільне населення "під удар", щоб захистити своїх бойовиків і перешкоджати просуванню іракських і коаліційних сил.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про звільнення від Мосула бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" і прибув в місто для святкування перемоги.