ua en ru

У коаліції немає згоди щодо кандидатур до складу ЦВК, - нардеп 

У коаліції немає згоди щодо кандидатур до складу ЦВК, - нардеп  Фото: ЦИК (РБК-Україна)

Новий склад ЦВК призначать після подання президента

Між фракціями "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" немає згоди щодо кандидатур до нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це сьогодні у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат з фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Обов'язково слід обрати новий склад ЦВК. Поки він заблокований через те, що немає згоди між президентською силою і "Народним фронтом" стосовно кандидатур", - заявив Геращенко.

Нардеп зазначив, що фракція "Народний фронт" запропонувала чотири кандидатури до складу ЦВК півтора роки тому. Натомість "у президента є свої позиції".

У свою чергу, народний депутат з фракції "Народний фронт" Леонід Ємець зазначив, що новий склад ЦВК призначать після подання президента Петра Порошенка.

"На сьогодні ми чекаємо подання президента. У нас (фракції "Народний фронт", - ред.) є старий список, по якому змін поки що не відбулося", - заявив Ємець.

За словами нардепа, ухвалені Верховною Радою у першому читанні зміни до виборчого законодавства передбачають запровадження гендерних квот. У виборчих спискають обов'язково мають бути представлені два із п'яти кандидатів протилежної статі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у жовтні спікер Верховної Ради України Андрій Парубій висловлював впевненість, що питання з оновленням Центральної виборчої комісії (ЦВК) вирішиться у найближчі тижні.