ua en ru

Князєв розповів подробиці затримання банди "фейкових поліцейських"

Князєв розповів подробиці затримання банди "фейкових поліцейських" Фото: Сергій Князєв (kmu.gov.ua)

Поліція вже провела 30 обшуків

Голова Національної поліції України Сергій Князєв розповів подробиці затримання в Запоріжжі банди, яка скоювала розбійні напади у формі поліцейських. Про це повідомляє пресс-служба Міністерства внутрішніх справ.

Князєв розповів, що в Києві проводилась виставка ювелірної галузі, куди з'їхалися представники з усієї країни. Після закінчення заходів один із підприємців, виїхавши до місця свого проживання, додому не прибув. Правоохоронці встановили, що на території Житомирської області зловмисники обстріляли автомобіль підприємця, чоловік вижив. Метою нападників були ювелірні вироби, які потерпілий представляв на виставці.

"Ми розуміли, що останнім часом, протягом 2017 року, було скоєно ряд зухвалих нападів саме на ювелірні підприємства або на магазини, які займаються реалізацією такої продукції. Вчора була фінальна фаза - затримання злочинної групи при спробі вчинення такого правопорушення. У зв'язку з тим, що ця група дуже зухвало діяла в Україні, ми неодноразово бачили їх "почерк", - повідомив Князєв.

Він додав, що затримана група відрізнялася тим, що скоювала правопорушення у формі співробітників поліції, застосовуючи при цьому вогнепальну автоматичну зброю.

Голова Нацполіції зазначив, що банду затримали під час вчинення розбійного нападу.

"Щоб зберегти життя громадян, було прийнято рішення затримати їх під час вчинення наступного розбійного нападу. Що і було ефективно реалізовано. Зараз проводиться розслідування. Об'єкт дослідження - звідки у них форма, хто був організатор, виконавець, "навідники", куди збували викрадене", - зазначив глава відомства.

Князєв розповів подробиці затримання банди "фейкових поліцейських"Князєв розповів подробиці затримання банди "фейкових поліцейських"Князєв розповів подробиці затримання банди "фейкових поліцейських"

Фото: затримання (mvs.gov.ua)

Крім того, Князєв додав, що вчора і сьогодні були проведені, а також ще тривають близько 30 обшуків. Поліцейські вилучили речові докази, які допоможуть у розслідуванні не тільки зазначених правопорушень, але й інших, у вчиненні яких підозрюються члени цього угруповання.

Нагадаємо, вчора, 13 грудня, у Запоріжжі затримали банду зловмисників, які скоювали розбійні напади на громадян і підприємців у формі поліцейських.