ua en ru

В КНЕУ повідомили, що не видавали диплом Бориславу Березі

Правозахисник Клім Братківський опублікував на своїй сторінці в соцмережі скан-копію відповіді ректора Київського національного економічного університету ім. В. Гетьмана Генпрокуратурі України, який спростовує наявність диплома цього вищого навчального закладу у народного депутата, кандидата в мери Києва Борислава Берези.

"Серед базового випуску студентів 2000 року Бляхер-Береза Борислав Юхимович не значиться, диплом серії ЛТ ВЕ №503758 в КНЕУ з державних майстерень не надходив", - йдеться у відповіді за підписом ректора університету Павленко.

Також раніше Борислав Береза заявив про те, що звернувся до прокуратури з вимогою спростувати факт кримінального провадження щодо підробки ним диплома, але в ГПУ відповіли, що ніякого звернення від Борислава Берези не надходило. Відповідь прокуратури правозахисник також опублікував на своїй сторінці в соцмережі.

"В автоматизованій системі обліку Генеральної прокуратури України звернення народного депутата України Берези Б. Ю. за змістом, зазначеним у запиті, не реєструвалося", - значиться у відповіді.

Нагадаємо, раніше правозахисник Клім Братківський опублікував інформацію про те, що Генпрокуратура розслідує кримінальну справу у зв'язку з підробкою диплома про вищу освіту нардепа Борислава Берези.

Справа розслідується за фактом підробки диплома від 30 червня 2000 року про закінчення Київського національного економічного університету; надання копії цього завідомо підробленого документа в Апарат Верховної Ради; внесення від імені народного депутата України восьмого скликання завідомо неправдивих відомостей автобіографію та особисту картку.