ua en ru

У КНДР заявили, що ядерна війна може початися у будь-який момент

У КНДР заявили, що ядерна війна може початися у будь-який момент Фото: КНДР (wikimedia.org)

Вся материкова частина США знаходиться в межах стрільби КНДР

Заступник постійного представника Північної Кореї при ООН Кім Ін Рен заявив, що ситуація на Корейському півострові досягла критичної позначки і в будь-який момент в регіоні може початися ядерна війна. Про це він повідомив на засіданні 1-го комітету Генеральної Асамблеї, передає Associated Press.

"Ситуація на Корейському півострові, на якому зосереджена увага всього світу, досягла критичної позначки, і ядерна війна може початися у будь-який момент", - зазначає дипломат

За його словами, жодна країна у світі, крім КНДР, не піддавалася "настільки екстремальній та прямій ядерній загрозі з боку США", і в цій ситуації Пхеньян має повне право на самооборону

"Вся материкова частина США знаходиться в межах нашої стрільби, і якщо США наважаться піти в нашу священну територію навіть на дюйм, це не врятує від нашого суворого покарання в будь-якій частині земної кулі", - попередив він.

Північнокорейський дипломат додав, що поки ворожа політика і ядерна загроза з боку США не будуть повністю усунені, вони ніколи і ні за яких обставин не будуть вести переговори щодо ядерної зброї.

Нагадаємо, в неділю, 15 жовтня, Державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що президент США Дональд Трамп має намір продовжувати працювати над дипломатичним рішенням північнокорейської загрози, але до "падіння першої бомби".