ua en ru

КНДР заявив про наявність ракет, здатних досягти континентальної території США

У розпорядженні військ КНДР є ракети, здатні досягти континентальної території США. Про це повідомив представник Національного оборонного комітету КНДР, слова якого поширило 9 жовтня 2012 р. Центральне телеграфне агентство Кореї.

За словами чиновника, ім'я якого в офіційному повідомленні не називається, КНДР готова адекватно відповісти на будь-який напад - ракетою на ракету, ядерною боєголовкою на ядерну боєголовку.

Крім цього в заяві йдеться, що корейські ракети тепер можуть завдати удару по Японії і Гуам.

В даний час відомо, що на озброєнні КНДР знаходяться ракети Р-11 ("Шквал") та розроблені на їх основі "Родон-2", "Тепходон-2" і "Мусудан", проте, на думку експертів, жодна з них не здатна подолати відстань, що розділяє США і КНДР. Одне з останніх випробувань пройшло невдало, а зразки, продемонстровані на параді в Пхеньяні, мабуть, є муляжами.

"Швидше за все північні корейці блефують. Жодних свідчень того, що вони створили ракету дальнього радіусу дії, немає", - заявив професор Дипломатичної академії Південної Кореї Юн Дук Мін. Заяву телеграфного агентства КНДР він пояснив бажанням влади підняти моральний дух військових.

Читайте також: КНДР погрожує нанести удар по Республіці Корея після обстрілу північнокорейських рибалок в Південному морі