ua en ru

Північна Корея запустила дві балістичні ракети за день

Північна Корея запустила дві балістичні ракети за день Фото: у США підтвердили запуск другої ракети КНДР у четвер ввечері

Запуски ракет Пхеньяном "є очевидним порушенням багатьох резолюцій Ради Безпеки ООН", вважає Мішель Балданза

Офіційний представник військового відомства США, підполковник Мішель Балданза заявила, що в четвер увечері КНДР запустила дві балістичні ракети, а не одну, як раніше ЗМІ писали. Про це повідомляє ТАСС.

"Ми знаємо, що КНДР сьогодні запустила дві балістичні ракети. Ми пильно стежимо за військовими діями Північної Кореї і ситуацією на Корейському півострові", - сказала вона.

Крім цього, Балданза підкреслила, що запуски ракет Пхеньяном "є очевидним порушенням багатьох резолюцій Ради Безпеки ООН".

"Ми закликаємо Північну Корею утриматися від дій, які продовжують посилювати напруженість в регіоні і замість цього зосередитися на прийнятті конкретних кроків щодо виконання своїх міжнародних зобов'язань", - додала представник військового відомства США.

Нагадаємо, після того, як у КНДР здійснили запуск балістичної ракети, прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе скликав засідання ради національної безпеки.