ua en ru

КНДР заборонила громадянам Малайзії залишати країну

КНДР заборонила громадянам Малайзії залишати країну Фото: Північна Корея тимчасово заборонила виїзд громадян Малайзії з країни

Таке рішення в Північній Кореї пояснюють прагненням гарантувати безпеку громадян КНДР, які перебувають у Малайзії

Влада Північної Кореї (КНДР) тимчасово заборонили залишати країну громадянам Малайзії. Про це повідомило офіційне інформаційне агентство КНДР KCNA, передає Reuters.

У Північній Кореї таке рішення пояснюють прагненням гарантувати безпеку дипломатів і громадян КНДР, які перебувають у Малайзії.

Міністерство закордонних справ КНДР поінформувало посольство Малайзії про рішення влади і висловило сподівання на те, що спірна ситуація буде найближчим часом урегульована в інтересах розвитку відносин між двома країнами.

Водночас глава малайзійської поліції Халід Абу Бакар заявив, що двоє громадян КНДР, яких правоохоронні органи хотіли б допитати у зв'язку зі вбивством брата північнокорейського лідера Кім Чен Нама, нині переховуються в посольстві КНДР у малайзійській столиці Куала-Лумпурі.

Чиновник не зміг сказати, скільки часу підозрювані можуть переховуватися на території дипмісії.

З його слів, представники північнокорейської влади жодним чином не співпрацюють зі слідством.

Нагадаємо, Північна Корея в понеділок, 6 березня, оголосила малайзійського посла персоною нон грата і зажадала, щоб він залишив країну протягом 48 годин.