ua en ru

КНДР вдається обходити санкції за допомогою підставних фірм з Китаю і Малайзії, - ООН

КНДР вдається обходити санкції за допомогою підставних фірм з Китаю і Малайзії, - ООН Фото: голова КНДР Кім Чен Ин

Банки КНДР займаються своїм бізнесом в обхід міжнародних фінансових центрів

В Організації Об'єднаних Націй (ООН) заявили, що Північній Кореї вдається обходити санкції за допомогою підставних фірм з Китаю і Малайзії. Так, у березні 2017 року група експертів ООН по Північній Кореї опублікувала на цю тему велику доповідь, передає Deutsche Welle.

"Владі КНДР як і раніше вдається обходити існуючі обмеження. У березні 2017 року група експертів ООН по Північній Кореї опублікувала на цю тему велику доповідь. В ній описано, як КНДР вдається забезпечити імпорт і експорт заборонених товарів - наприклад - природних ресурсів. Ключову роль в цьому відіграють посередники і підставні фірми, зареєстровані головним чином в Китаї та Малайзії", - зазначає видання.

Також підкреслюється, що велика кількість північнокорейських компаній і банків продовжили роботу, незважаючи на санкції.

"Велика кількість північнокорейських компаній і банків продовжили роботу, незважаючи на санкції. Вони вдалися до допомоги досвідчених агентів, навчених переправленню грошей і товарів через кордони... Північнокорейські банки мають представників і рахунки за кордоном, а також створюють там спільні підприємства (з іншими компаніями, - ред.). Це дозволяє їм і далі займатися своїм бізнесом в обхід міжнародних фінансових центрів", - наголошується у доповіді.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН різко засудила Північну Корею за останні випробування балістичних ракет і повідомила про можливість введення нових санкцій проти Пхеньяна.