ua en ru

КНДР вимагає по 10 тис. доларів за кожного журналіста на ядерному полігоні, - Korea Times

КНДР вимагає по 10 тис. доларів за кожного журналіста на ядерному полігоні, - Korea Times Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (kcna.kp)

Пхеньян висунув додаткові умови для відвідування полігону Пхунгері

Північна Корея вимагає по 10 тис. доларів за кожного журналіста, якого направлять на освітлення демонтажу ядерного полігону Пхунгері. Про це повідомляє Korea Times з посиланням на чиновників Південної Кореї.

Повідомляється, що Пхеньян висунув умову оплати за кожного закордонного журналіста, якого спрямують на ядерний полігон Пхунгері. Зазначимо, північнокорейська сторона запрошувала журналістів з Південної Кореї, США, Китаю, Росії та Великобританії.

Нагадаємо, минулого тижня КНДР відмовила журналістам з Південної Кореї в освітленні демонтажу полігону. Зокрема, Сеул намагався через канал зв'язку в Пханмунджомі передати КНДР список журналістів, проте північнокорейська сторона його не прийняла. У той же час повідомляється, що дане рішення можуть скасувати у будь-який момент.

Зазначимо, лідер КНДР Кім Чен Ин пообіцяв публічно ліквідувати полігон у травні. У той же час в США сумніваються в щирості північнокорейського лідера. Як припускають джерела Reuters, роботу полігону можна відновити за короткий проміжок часу.