ua en ru

КНДР розмістила 300 РСЗВ на кордоні з Південною Кореєю

КНДР розмістила 300 РСЗВ на кордоні з Південною Кореєю Фото: Північна Корея розмістила системи залпового вогню на кордоні з Південною

У Південній Кореї побоюються, що нові системи залпового вогню можуть вразити Сеул та прилеглі райони

Північна Корея розмістила 300 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) уздовж демілітаризованої зони на кордоні з Південною Кореєю, які можуть вразити Сеул і прилеглі райони. Про це повідомило джерело у військових колах, передає Yonhap.

Згідно з даними джерела, КНДР розмістила на півночі демілітаризованої зони РСЗВ калібром 122 міліметри, дальність дії яких близько 40 км.


Військовий також розповів, що КНДР розгортає нові установки з 2014 року і їхній діаметр снарядів збігається з тими, що були використані під час обстрілу південнокорейського острова Йонпхендо в 2010 році, але їх дальність зросла удвічі.

Передбачається, що нові системи можуть вразити значну частину північної провінції Південної Кореї Кенгідо і теоретично навіть північні райони Сеула, включаючи президентський палац.

Нагадаємо, глава МЗС Північної Кореї повідомив, що його країна готова зупинити ядерні випробування, якщо Сполучені Штати Америки припинять проводити спільні з Південною Кореєю щорічні військові навчання.