ua en ru

КНДР провела невдалий запуск балістичної ракети

КНДР провела невдалий запуск балістичної ракети Фото: у КНДР невдало запустили ракету до дня народження Кім Ір Сена

Запуск міг бути приурочений до річниці засновника республіки Кім Ір Сена

Північна Корея (КНДР) спробувала запустити балістичну ракету середньої дальності біля східного узбережжя країни, але запуск не вдався. Про це повідомляє Reuters.

Також наголошується, що запуск був приурочений до 104-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена, яка широко відзначається в країні 15 квітня і називається "День Сонця". Китайський англомовний канал CCTV News виклав в інтернет відео-репортаж про запуск ракети КНДР 15 квітня:

Прес-служба міністерства оборони США, у свою чергу, повідомила, що американські військові спостерігали те, що, як вони вважають, було невдалим запуском північнокорейської ракети. "Північна Корея, схоже, сьогодні рано вранці спробувала здійснити пуск ракети з району Японського моря, але він, як передбачається, зазнав невдачі", — зазначають американські військові.


Згідно з даними північноамериканського Командування повітряно-космічної оборони, ракета не представляла загрози для Північної Америки.

За інформацією південнокорейського агентства Yonhap, мова йде про ракету під назвою Мусудан дальністю понад 3000 км.

Південнокорейські спецслужби повідомили, що ракета зникла з радарів відразу через пару секунд після старту. Специальсты припускають, що вона вибухнула у повітряному просторі.

Варто відзначити, що на початку березня Північна Корея організувала ряд масштабних навчань. 10 березня був здійснений запуск двох балістичних ракет малої дальності. 18 березня в Пхеньяні запустили ще дві у бік Японського моря. Через три дні КНДР провели запуск на західному узбережжі.

На полігоні Сохэ 9 квітня Північна Корея провела випробування двигуна міжконтинентальної балістичної ракети. Крім того, 15 березня, Кім Чен Ин заявив про проведення випробувань ядерної зброї та запуск нової балістичної ракети.

Але незважаючи на санкції, КНДР продовжує радувати свого вождя ядерними випробуваннями запусками ракет з нагоди свят. Наприклад, центральне телебачення КНДР показало відео-сюжет про запуск ракети-носія з штучним супутником, який був проведений 7 лютого:

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР розгорнула один або два ракетних комплекси з балістичною ракетою середньої дальності недалеко від портового міста Вонсан на сході республіки для можливого запуску.