ua en ru

У КНДР відповіли на повідомлення про невдалий запуск ракети

У КНДР відповіли на повідомлення про невдалий запуск ракети Фото: МЗС Північної Кореї

Останній пуск ракети у Пхеньяні назвали абсолютно нормальним процесом

Коментуючи повідомлення про останній запуск ракети, у столиці Північної Кореї Пхеньяні заявили, що офіційно про це оголошено не було, але навіть якщо такий пуск і був, то це абсолютно нормальний процес. Про це заявив журналістам заступник першого департаменту Європи МЗС КНДР Кім Ен Хо, передає РИА Новости.

"Було питання, що ми на днях провели пуск ракети, але офіційно про це не оголошено. Якщо навіть і здійснили, це є нормальним процесом, щоб підвищити здатність ядерних стримуючих сил нашої країни, і тут нічого дивного немає. Не завжди такі речі публікуються в пресі", - наголосив він.

За його словами, "заходи для підвищення ядерних збройних сил" є заходами самооборони, спрямованими на забезпечення миру і безпеки на Корейському півострові, і є законними правами суверенної держави.

Нагадаємо, у ніч на 16 квітня 2017 року південнокорейські військові повідомили, що Північна Корея спробувала запустити ракету невстановленого типу з району портового міста Сінпо на східному узбережжі країни. За інформацією Сеула, Пхеньян зазнав невдачі.