ua en ru

КНДР відкинула санкції Радбезу ООН

КНДР відкинула санкції Радбезу ООН Фото: КНДР (wikimedia.org)

Також в КНДР пригрозили США відповідними заходами

Північна Корея у вівторок, 12 вересня, засудила нову резолюцію Ради Безпеки США. Про це повідомляє Yonhap.

"Майбутні відповідні заходи КНДР змусять США страждати від найбільшою болю, який вони відчували коли-небудь в історії", - заявив посол Північної Кореї в Женеві Хен Тей Сун.

Раніше посол Північної Кореї в Женеві "найрішучішим чином" засудив і категорично відкинув "незаконну резолюцію Ради Безпеки ООН".

Радбез ООН одностайно прийняла нові санкції проти КНДР у понеділок після шостого і найбільш потужного ядерного випробування Північної Кореї 3 вересня.

Санкції передбачають заморожування північнокорейського імпорту сирої нафти на поточних рівнях в 4 млн. барелів на рік і обмеження на імпорт нафтопродуктів на суму 2 млн. барелів на рік, що становить приблизно половину поточного рівня.

Наголошується, що США наполягали на повному ембарго на поставки нафти, але Китай і Росія, два з п'яти членів ради з вето, відмовилися від такого кроку.

Резолюція також містить заборону на експорт північнокорейських текстильних виробів, який є основним джерелом доходу для КНДР, а також обмеження на використання північнокорейських робітників за кордоном. Крім цього, резолюція забороняє північнокорейський імпорт зрідженого природного газу та конденсатів.

Нагадаємо, КНДР заявили, що США "заплатять високу ціну" у разі посилення санкцій.