ua en ru

КНДР заперечує загибель сотень людей при ядерному випробуванні

КНДР заперечує загибель сотень людей при ядерному випробуванні Фото: лідер Північної Кореї Кім Чен Ин (kcna)

В кінці жовтня в КНДР на полігоні для ядерних випробувань обрушився тунель, загинули не менше 200 осіб

Державні засоби масової інформації Північної Кореї в четвер, 2 листопада, назвали "дезінформацією" недавні повідомлення про те, що при шостому ядерному випробуванні в КНДР загинули більше 200 осіб. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, японський телеканал TV Asahi повідомив, що при обвалі в підземних приміщеннях біля полігону КНДР, що стався під час шостого ядерного випробування, загинули понад 200 осіб.

Проте телебачення КНДР заявило, що це "неправдиве повідомлення", покликане "обмовити країну та її досягнення в області ядерної розвитку".

Нагадаємо, в кінці жовтня в Північній Кореї на полігоні для ядерних випробувань Punggye-ri обрушився тунель, в результаті чого загинули не менш 200 чоловік.

Повідомлялося, що обвал стався в ході будівництва підземного тунелю на ядерному полігоні в північно-східній частині КНДР. За даними чиновника, в результаті обвалу велика кількість людей опинилася в пастці, а під час рятувальної операції відбулося ще одне обвалення. Передбачається, що кількість жертв становить близько 200 чоловік.