ua en ru

КНДР і Малайзія призупинили переговори після вбивства Кім Чен Нама

КНДР і Малайзія призупинили переговори після вбивства Кім Чен Нама Фото: КНДР ініціювала припинення переговорів

Переговори щодо дипломатичного конфлікту призупинили за ініціативою КНДР

Північна Корея і Малайзія не змогли врегулювати дипломатичний конфлікт у двосторонніх відносинах після вбивства брата лідера КНДР Кім Чен Нама. Про це повідомляє NHK, посилаючись на джерела в уряді Малайзії.

"Передбачалося, що Малайзія дозволить двом громадянам КНДР, яких підозрюють у вбивстві Кім Чен Нама, виїхати з країни. Північна Корея в свою чергу пообіцяла випустити 9 малазійських громадян", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, переговори призупинили за ініціативою КНДР. Дипломатичний конфлікт розпочався на початку березня, коли влада Північної Кореї заборонила громадянам Малайзії залишати країну. На їхню думку, це повинно було забезпечити безпеку дипломатів і громадян КНДР, які перебувають в Малайзії.

У свою чергу, глава поліції Малайзії Халід Абу Бакар заявив, що двоє підозрюваних у вбивстві Кім Чен Нама громадянина Північної Кореї переховуються в посольстві в Куала-Лумпурі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тіло отруєного бойовим токсином брата лідера КНДР Кім Чон Нама більше 1,5 місяців знаходиться в морзі в Куала-Лумпурі.