ua en ru

КНДР допустила 8 південнокорейських журналістів на демонтаж ядерного полігону

КНДР допустила 8 південнокорейських журналістів на демонтаж ядерного полігону Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (twitter.com/kcna koreannews)

Раніше в північнокорейський Вонсан прибули журналісти з США, Великої Британії, Китаю і Росії

Північна Корея (КНДР) дозволила восьми південнокорейським журналістам бути присутніми на ліквідації ядерного полігону Пунгері. Про це в середу, 23 травня, заявило міністерство об'єднання Південної Кореї, передає DW.

За даними південнокорейського міністерства, КНДР ухвалила список репортерів, вlj якого увійшли представники ЗМІ з двох видань Південної Кореї.

Раніше з Пекіна в північнокорейський Вонсан прибули журналісти з США, Великої Британії, Китаю і Росії.

Разом з цією групою мали прибути представники ЗМІ Південної Кореї, проте їм відмовили у візі, незважаючи на зроблене до цього запрошення.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп у вівторок, 22 травня, повідомив, що його зустріч з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином може бути перенесена на більш пізній термін, він також зазначив, що саміт може відбутися пізніше.

"Відбудеться саміт чи ні, ви дізнаєтеся зовсім скоро. Якщо він не відбудеться (12 червня, - ред.), можливо, він відбудеться пізніше... Ми подивимося, що станеться - вийде чи ні. Якщо вийде, то буде добре", - сказав Трамп.