ua en ru

КМУ ухвалив план розвитку громадянського суспільства на 2017 рік

КМУ ухвалив план розвитку громадянського суспільства на 2017 рік Фото: Кабмін

План повинен підвищити роль громадянського суспільства в діяльності органів влади

Кабінет міністрів України схвалив План заходів на 2017 рік щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"План передбачає розробку низки законопроектів, які нормують реєстрацію і діяльність громадських організацій, модельного статуту громадської організації, вдосконалення механізму формування та організації діяльності громадських рад при органах виконавчої влади", - прокоментував ухвалення розпорядження віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко

План, за його словами, передбачив удосконалення механізму виділення коштів для державної підтримки громадських об'єднань, у тому числі об'єднань людей з інвалідністю та ветеранів.

Наголошується, що в рамках плану буде розширено перелік організацій, яким буде надана фінансова підтримка, введено "єдине вікно" щодо реєстрації релігійних організацій. План також передбачає скасування податків для одержувачів благодійної допомоги.

"Спільно з представниками громадськості та міжнародними партнерами буде вдосконалена система надання соціальних послуг та проведені заходи по підвищенню громадянської освіти", -додав Геннадій Зубко.

У Кабміні вважають, що План підвищить роль громадянського суспільства в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, стимулює реформи і налагодить суспільний діалог.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України планує збільшити фінансування програми "Доступні ліки" на 250 млн гривень до 2017 року.