ua en ru

Клюєв заявляє, що його не випускають до ЄС для захисту своїх прав

Незаконну заборону на виїзд з країни позбавив мене права захисту і можливості донести свою позицію в офіційні органи ЄС з приводу мого переслідування в Україні. Про це йдеться в заяві народного депутата Сергія Клюєва.

"Вся країна була свідком прийняття політично мотивованого, але абсолютно незаконного і необґрунтованого рішення Верховної Ради про дачу згоди на притягнення мене до кримінальної відповідальності. Відразу після цього, без будь-яких правових підстав, влада обмежує мені свободу пересування", - заявив нардеп.

За його словами, сьогодні прикордонна служба в аеропорту Бориспіль без пояснення причин і не наводячи жодних правових підстав заборонила йому відправитися до Відня (Австрія).

Клюєв зазначив, що 5 червня в Брюсселі буде розглядатися питання про продовження введених проти нього санкцій Євросоюзу. "Природно, мені потрібно було зустрітися з моїми представниками в ЄС, з адвокатами і дати офіційні пояснення чиновникам в ЄС для захисту своїх прав.

Моя поїздка туди, а також ділові зустрічі, як і дата розгляду цього питання в органах ЄС, була запланована задовго до розгляду питання Верховною Радою", - підкреслив він.

Клюєв зазначив, що буде і надалі присутнім по всім викликам Генеральної прокуратури або інших органів України. "Не переховувався і не буду цього робити. Також, я хоч цього і не зобов'язаний був це робити, я повідомив органи слідства, про необхідність виїзду за кордон. Я, як ніхто інший, зацікавлений у відкритому і публічному процесі, в якому, я впевнений, доведу свою невинність", - стверджує політик.