ua en ru

Клюєв: Угода про асоціацію між Україною та ЄС буде парафована впродовж місяця-півтора

Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв прогнозує, що угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде парафована впродовж місяця-півтора, передає кореспондент РБК-Україна.
"Це відбудеться протягом місяця-півтора", - зазначив Клюєв, відповідаючи на питання відносно визначення дати парафування угоди.
Перший віце-прем'єр-міністр також повідомив, що з української сторони парафуватиме угоду заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін.
Раніше голова Європейської ради Герман ван Ромпей на пленарному засіданні саміту Україна-ЄС повідомив, що переговори про угоду про асоціацію України з ЄС завершились.
"Ми можемо публічно заявити, що переговори про угоду про асоціацію завершені... це гігантський крок у наших стосунках, він має вирішальне значення... для ваших європейських амбіцій", - повідомив голова Європейської ради Герман ван Ромпей.

Він додав, що ратифікація угоди про асоціацію і швидкість зближення України з ЄС будуть залежати "від політичних обставин".

Нагадаємо, сьогодні в Києві відкрився саміт Україна-ЄС. Очікувалось, що на саміті буде підписана угода про асоціацію України з ЄС, а також угода про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.
Україна і ЄС почали переговори про нову угоду 5 березня 2007 р., а переговори про створення зони вільної торгівлі - 18 лютого 2008 р. На саміті україна-ЄС у Парижі 9 вересня 2008 р. Україна не отримала гарантій вступу в ЄС. Натомість було схвалено рішення про те, що новий документ, що регламентує відносини України і ЄС, матиме назву "Угода про асоціацію".