ua en ru

Клюєв: Уряд ставить перед собою завдання вийти на середньорічні темпи зростання ВВП в 6-8%

Уряд ставить перед собою завдання вийти на середньорічні темпи зростання ВВП в 6-8%. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в статті в газеті "Дзеркало тижня. Україна".

За його словами, сьогоднішнє економічне зростання в Україні у 5% на фоні зростання країн єврозони, а їх середній показник зростання в цьому році складає 1,4-1,8%, виглядає досить непогано "Але різниця в якості цього зростання колосальна. Нам необхідно рухатися набагато швидше",- заявив перший віце-прем‘єр-міністр України.

Клюєв зазначає, що Україна має всі шанси за найближчі 10-15 років перетворитися на нову точку росту на карті Європи.

"На тлі тієї обставини, що в найближчі роки у розвинених країн дуже обмежені можливості, і від них не можна очікувати значних темпів зростання, я стверджую: Україна має всі шанси за найближчі 10-15 років перетворитися на нову точку росту на карті Європи. Я б порівняв нашу країну зі сплячою красунею, яка чекає свого пробудження", - написав Андрій Клюєв.

Для радикальної модернізації української економіки, як пише Андрій Клюєв, потрібні науково-технічні новації в промисловості, сільському господарстві, системі державного та корпоративного управління. "Тільки на базі підвищення конкурентоспроможності українських товарів на внутрішньому та зовнішньому ринках ми можемо підвищити економічну стійкість країни. У тому числі - до нових хвиль нестабільності, які продовжують генерувати системні проблеми основних економічних центрів світу", - наголошує він.