ua en ru

Клюєв оскаржить зняття недоторканності в українських і міжнародних судах

Народний депутат Сергій Клюєв припиняє співпрацю зі слідством. Про це йдеться в офіційній заяві нардепа.

"Спостерігаючи політичний пресинг і беззаконня з боку Генеральної прокуратури України, і розуміючи, що в нинішніх умовах справедливого розслідування і правосуддя в Україні не буде, особисто я змушений припинити співпрацю зі слідством", - повідомляє він.

Нардеп зазначає, що єдиним способом захисту буде оскарження всіх незаконних рішень як в судах України, так і в міжнародних судових інстанціях і як і раніше вважає себе непричетним до якихось злочинів.

На думку Клюєва, рішення Верховної Ради про дачу згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності було прийнято з грубими порушеннями Конституції України та регламенту.

"Всі були свідками психологічного і політичного тиску на членів Регламентного комітету та народних депутатів України, які мали сміливість об'єктивно оцінити матеріали і виконати вимоги закону, визнавши подання Генерального прокурора України невмотивованим, необґрунтованим і таким, що не містить жодних доказів, які б підтверджували вчинення мною будь-яких кримінальних правопорушень. Отримавши під політичним тиском згоду Верховної Ради України на притягнення до кримінальної відповідальності, бажаючи прискорити політичну розправу, не спромігшись навіть оголосити підозри, мене в той же день незаконно обмежили в пересуванні, а на наступний день - безпідставно оголосили в розшук, і це незважаючи на те, що я ніколи раніше не ухилявся від слідства і був готовий до подальшого діалогу," - зазначає нардеп

"На тлі різкого погіршення економічної ситуації в країні, чинна влада відмовляється визнавати свій непрофесіоналізм і намагається звинуватити у всіх своїх попередників. Влада намагається представити суспільству сфабрикована щодо мене кримінальну справу як перемогу над корупцією. В бажанні влаштувати політичну розправу, влади грубо порушують усі можливі правові норми", - підкреслив він.

Нагадаємо, 3 червня 2015 року Верховна Рада зняла недоторканність і дала згоду на залучення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Клюєва.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 287 народних депутатів.