ua en ru

Клюєв називає можливі санкції Заходу "вливанням в тліючий вогонь каністри бензину"

Глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв називає можливі санкції Заходу "вливанням в тліючий вогонь каністри бензину

Глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв називає можливі санкції Заходу "вливанням в тліючий вогонь каністри бензину". Про це заявив глава Адміністрації Президента України Андрій Клюєв в інтерв'ю європейським журналістам, повідомляє прес-служба Президента України.

Коментуючи наміри щодо введення іноземними державами санкцій проти України Клюєв заявив: "Якщо хтось бажає нашій країні добра, то треба допомагати Україні. Якщо вводити санкції і далі загострювати ситуацію, то є загроза, що країна може розірватися на дві частини. Тому що почалося дуже жорстке протистояння. А санкції схожі на вливання в тліючий вогонь каністри бензину", - сказав він.

На питання про можливі шляхи допомоги Україні з боку європейських країн Клюєв заявив про важливість продовження її євроінтеграції та проведенні відповідних перетворень.

"У багатьох подіях не зрозумієш, хто правий, хто винен. У вівторок ми дуже багато говорили з Арсенієм Яценюком. Ми пройшли чітко по хронології всіх подій . І причин деяких подій ми ще до кінця не розуміємо. Наприклад, позавчорашній вибух агресії", - зазначив Андрій Клюєв.

Клюєв заявив, що українська влада завжди була готова до переговорів. Однак, за його словами, якщо опозиція не впливає на радикалів, тому вона має чітко відмежовуватися від них. Тому що це зовсім інші люди і у них зовсім інші завдання.

"У вівторок вночі я був присутній під час довгої розмови Президента України з трьома лідерами опозиційних політичних сил. Вони не могли відразу чітко зорієнтуватися, як правильно себе вести. Тому що це дуже нестандартна ситуація. Український народ завжди був дуже мирним народом. Вже все було добре, всі були згодні лише на мирний діалог за столом переговорів. І раптом - миттєвий вибух, причому, на наступний день після того, як набув чинності закон про амністію", - зазначив Клюєв.

Він нагадав, що згідно із законом, усіх людей, які були затримані, відпустили під домашній арешт або під особисте зобов'язання, а з понеділка почалися судові процеси для повного зняття звинувачень.

Глава Адміністрації Президента України висловив сподівання, що у разі відсутності провокацій ніяких силових варіантів не відбудеться.