ua en ru

Клюєв має намір піти на допит в ГПУ по справі про розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБОУ) Андрій Клюєв назвав всі звинувачення на свою адресу спланованою провокацією і має намір піти на допит в ГПУ по справі про розгін Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 р. Про це йдеться в заяві чиновника.

Він підкреслив, що всі звинувачення побудовані на дезінформації та необ'єктивних домислах.

"Це частина очевидної добре спланованої операції з дискредитації для досягнення конкретних політичних цілей", - підкреслив Клюєв.

Секретар РНБО також заявив, що сам піде в Генеральну прокуратуру України і відповість її представникам на всі їхні запитання.

"Я впевнений, що об'єктивне розслідування покаже неспроможність всіх звинувачень на мою адресу", - сказав Клюєв.

Нагадаємо, вчора опозиція вимагала від Президента України Віктора Януковича негайно прийняти рішення про відсторонення Клюєва з посади, а також про його допиті, затримання і арешт через суд, "оскільки саме Клюєв віддавав накази розігнати Євромайдан і застосовувати силу проти мирних активістів". Такі заяви опозиції базувалися нібито на копіях протоколів допиту відсторонених голови КМДА Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Зокрема, в копіях можливих протоколів допиту Попов вказує на те, що де-факто саме Клюєв ініціював розгін студентів на Євромайдані вранці 30 листопада, а технічну частину вів його заступник Володимир Сівкович. При цьому раніше сам Клюєв заявив, що протоколи допитів Попова і Сівковича не відповідають дійсності.