ua en ru

Ключовим моментом на переговорах у Мінську буде передача Україні контролю над кордоном, - Клімкін

Ключовим моментом на переговорах, які відбудуться сьогодні в Мінську, буде передача Україні контролю над кордоном. Про це під час брифінгу заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-перше, переговори повинні відбутися сьогодні ввечері в Мінську... Для мене ключовим сигналом в Мінську має стати, по-перше, спільне бачення щодо виконання усього, саме все, я підкреслюю пакету мінських домовленостей. Другий момент - нам потрібна готовність російської сторони працювати над всіма елементами мінських домовленостей. І по-третє, і це ключовий момент, ми повинні досягти реального припинення вогню разом з відведенням важкої артилерії, разом з контролем з боку ОБСЄ за цим процесом і елементами контролю над українсько-російським кордоном", - сказав Клімкін.

"Нам конче потрібно, щоб ОБСЄ мала можливість в повній мірі контролювати україно-російський кордон - ось це і будуть ключові моменти для сьогоднішніх переговорів", - додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську повинна пройти зустріч глав "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд підтвердили свою участь у переговорах у Мінську.

Президент Росії Володимир Путін також повідомив, що візьме участь у сьогоднішній зустрічі глав "нормандської четвірки" в Мінську.

Порошенко припустив, що підсумком переговорів у Мінську може бути як світ, так і війна.