ua en ru

Порошенко припустив, що підсумком переговорів у Мінську може бути як мир, так і війна

Президент України Петро Порошенко припустив, що підсумком переговорів 11 лютого в Мінську (Білорусь) може бути як мирне вирішення, так і подальша військова ескалація. Про це Порошенко заявив на засіданні Кабміну в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, нам потрібно бути готовими до обох варіантів: і до миру, і щоб захищати країну", - заявив Порошенко.

"І саме тому я прошу вже в закритій частині засідання Кабміну, - ред.), щоб ми обговорили всі питання щодо переведення економіки на військові рейки, і щодо мобілізації, і щодо забезпечення військових, прикордонників. І за всім, хто задіяний в обороні держави", - додав Президент.

"Ми готові до миру, ми все зробили для того, щоб був мир. Але якщо наші пропозиції будуть відкинуті... Вчора в мене було багато зустрічей з нашими військовими і на аеродромі в Краматорську, і в місцях розміщення наших військових. Я вас можу запевнити, що бойовий дух наших військових набагато вище, ніж у деяких обласних центрах. Ми за мир, але якщо треба захищати нашу землю, ми це будемо робити", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні в Мінську повинна пройти зустріч глав "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Сьогодні канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд підтвердили свою участь у переговорах у Мінську.

Президент Росії Володимир Путін також повідомив, що візьме участь у сьогоднішній зустрічі глав "нормандської четвірки" в Мінську.

Порошенко запевнив, що Україна і ЄС виступлять з єдиною позицією на мінському саміті.