ua en ru

Клінтон перемогла на кокусах на Віргінських островах

Клінтон перемогла на кокусах на Віргінських островах Фото: на кокусах на Віргінських островах перемогла Хіларі Клінтон

Голосування на островах полягає в боротьбі Хілларі Клінтон і Берні Сандерс за демократичних суперделегатів

Екс-держсекретар США Хілларі Клінтон обійшла сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса на кокусах Демократичної партії на Віргінських островах. Про це повідомляє CNN.

За попередніми підрахунками, Клінтон отримала 1308 голосів, а Сандерс - лише 190.


Голосування на островах, поряд з Пуерто-Ріко, в якому конкурс з висунення пройде в неділю, полягає у боротьбі Клінтон і Сандерса за демократичних суперделегатів. Причому Сандерс стверджує, що його сильні позиції у опитуванні проти Дональда Трампа повинні схилити чашу терезів на його користь партії.

В Каліфорнії, Монтані, Нью-Джерсі, Нью-Мексико, Північній Дакоті і Південній Дакоті праймеріз пройдуть у вівторок, а 14 червня у Вашингтоні (округ Колумбія) пройде заключний конкурс з висунення кандидатів в президенти.

Клінтон вже заручилася підтримкою 2316 делегатів, включаючи 547 суперделегатів, тоді як для перемоги необхідно 2382 голоси виборців. Сандерс значно відстає від Клінтон - його підтримують тільки 1547 виборців, з них 46 суперделегатів.

Нагадаємо, колишній держсекретар США Хілларі Клінтон заявила, що її передвиборчий штаб веде переговори з представниками її конкурента, сенатора від штату Вермонт Берні Сандерса про об'єднання кампанії Демократичної партії на президентських виборах у США.