ua en ru

Клінтон випереджає Трампа на 3%, - опитування NYT

Клінтон випереджає Трампа на 3%, - опитування NYT Фото: кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон

Клінтон лідирує серед виборців з вищою освітою і чорношкірих людей

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон випереджає кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа на 3%. Про це свідчать результати нового соціологічного опитування, проведеного телеканалом CBS і газетою The New York Times.

За підсумками опитування, за п'ять днів до президентських виборів у США Клінтон підтримують 45% респондентів, а Трампа - 42%.

Наголошується, що Клінтон випереджала Трампа протягом практично всієї президентської гонки.

Цікавим є той факт, що після публікації електронних листів Клінтон 32% респондентів заявили, що швидше за все не будуть голосувати за демократку. При цьому 5% опитаних після історії з листами виявили бажання віддати свій голос Клінтон.

Що стосується звинувачень Трампа в сексуальних домаганнях, ця інформація змусила 39% респондентів з меншою ймовірністю голосувати за Трампа. Тільки 2% людей заявили, що після історій з домаганнями з більшою ймовірністю проголосують за Трампа.

Результати опитування показали, що Клінтон в основному підтримують жінки, а серед прихильників Трампа переважають чоловіки.

Кількість жінок, які готові віддати свій голос за республіканця, останнім часом зменшилася.

Крім того, Клінтон лідирує серед виборців з вищою освітою і чорношкірих людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Барак Обама вважає, що поразка Клінтон на президентських виборах відкине США назад.