ua en ru

Клінтон звинуватила в свій поразці на виборах ФБР і російських хакерів

Клінтон звинуватила в свій поразці на виборах ФБР і російських хакерів Фото: екс-кандидат у президенти США Хілларі Клінтон розповіла про причини своєї поразки

Найбільш на результати голосування за президента США вплинули останні 10 днів перед виборами

Колишній кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон, яка програла на президентських виборах 2016 року, вважає, що в її поразці винні втручання російських хакерів і дії глави ФБР Джеймса Комі. Про це вона заявила в інтерв'ю CNN.

Екс-кандидат у президенти США підкреслила, що бере на себе повну особисту відповідальність за свою поразку, але пояснює її подіями останніх 10 днів перед виборами.

"Якщо б вибори відбулися 27 жовтня, я була б вашим президентом", - сказала Клінтон.

Клінтон вважає, що однією з причин її поразки стали дії російських хакерів, які оприлюднили електронну пошту глави виборчої кампанії Клінтон Джона Подести.

Другою причиною поразки Клінтон вважає лист глави ФБР Джеймса Комі від 28 жовтня конгресу про проведення нового розслідування з приводу її листування, будучи держсекретарем США.

"Я б перемогла, якби не лист Джеймса Комі від 28 жовтня і дії російського WikiLeaks, які посіяли сумнів в уми багатьох людей, які готові були голосувати за мене, але в підсумку злякалися", - додала Клінтон.

Також політик вважає, що на результати голосування на виборах значну роль відіграло жінконенависництво.

Як повідомлялося раніше, листування глави передвиборного штабу Клінтон Джона Подести Wikileaks почав публікувати з 21 жовтня 2016 року.

Нагадаємо, Трамп звинуватив Клінтон у зв'язках з Росією.