ua en ru

Клімпуш-Цинцадзе обговорила з Мінгареллі адаптацію угоди про безвізовий режим з ЄС

Клімпуш-Цинцадзе обговорила з Мінгареллі адаптацію угоди про безвізовий режим з ЄС Фото: Іванна Клімпуш-Цинцадзе

Наступна зустріч представників профільних міністерств відбудеться в травні

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Клімпуш-Цинцадзе обговорила з главою представництва ЄС в Україні Х'югом Мінгареллі процес адаптації угоди про безвізовий режим України та ЄС. Про це повідомила пресс-служба Кабінету міністрів України.

Наголошується, що в ході робочої зустрічі експерти "Офісу ефективного регулювання" представили своє дослідження "Імплементація Угоди про асоціацію: аналіз існуючої законодавчої процедури в Україні, її недоліки та пропозиції по поліпшенню". Крім того, був представлений проект нової системи планування, моніторингу та оцінки результативності УА між Україною та ЄС, а також підхід щодо здійснення перекладів актів ЄС.

"Співрозмовники обговорили слабкі місця процесу адаптації законодавства України до законодавства ЄС, зокрема у сфері юридичних та законотворчих процедур, через які Україна відстає від графіка, встановленого угодою, і обмінялися певними ідеями щодо їх вирішення", - йдеться в повідомленні.

Також була відзначена важливість завершення розробки інструменту планування і моніторингу, налагодження роботи перекладачів законодавства ЄС та посилення взаємодії між інститутами в цьому процесі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський парламент (ЄП) сьогодні, 6 квітня, проголосував за надання безвізового режиму для громадян України. Однак 26 квітня ще відбудеться голосування послів ЄС.