ua en ru

Климпуш-Цинцадзе: безвізовий режим України з ЄС може заробити з літа

Климпуш-Цинцадзе: безвізовий режим України з ЄС може заробити з літа Фото: віце-прем'єр Іванна Климпуш-Цинцадзе

Віце-прем'єр сподівається, що в Європі імплементація займе менше часу, аніж в Україні

Безвізовий режим між Європейським союзом і Україною може заробити з літа. Про це сьогодні журналістам після засідання Кабміну заявила віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Так, це реально. Як тільки всі політичні процедури будуть закінчені, залишиться владнати юридичні деталі, вони займуть кілька місяців. Але це вже деталі, почнеться суто імплементація. Сподіваємося, що в Європі імплементація займе менше часу, аніж в Україні", - сказала вона.


Вона також додала, що зараз рішення про безвізовий режим повинен схвалити Європейський парламент. Єврокомісія сьогодні, 20 квітня, подала законодавчу пропозицію щодо візової лібералізації Раді ЄС. Цю інформацію оприлюднили на сайті Єврокомісії.
"Як тільки пропозиція буде прийнята Європейським парламентом та радою, у громадян України з біометричними паспортами більше не потребуватимуть віз при поїздках для короткострокового перебування до 90 днів в Шенгенській зоні", - йдеться в повідомленні.
"Сьогодні ми доводимо до кінця наші зобов'язання щодо пропозиції про надання можливості короткострокових безвізових поїздок до ЄС для громадян України з біометричними паспортами - сприяючи таким чином людських контактів і зміцнення ділових, соціальних і культурних зв'язків між ЄС і Україною. Це - результат успіху українського уряду у виконанні важливих і складних реформ, що стосуються юстиції і внутрішніх справ, а також інших секторів, які мають вплив на такі сфери, як, зокрема, верховенство права та реформа юстиції. Я дуже задоволений досягнутим прогресом; він є важливим досягненням для громадян України, і я сподіваюся, що Європейський Парламент та Рада ЄС вже незабаром схвалять наша пропозиція", - коментує Європейський Комісар з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріс Аврамопулос.
Відзначимо, що в опублікованому пропозиції зазначено, що під безвізовий режим для України будуть відкриті всі країни ЄС, крім Ірландії, Великобританії, Ісландії, Ліхтенштейну, Швейцарії і Норвегії.

Нагадаємо, раніше глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейська Рада і Європарламент можуть прийняти позитивне рішення щодо безвізового режиму в Україні вже в найближчі тижні.