ua en ru

Клімкін заявив про відсутність загрози для безвізового режиму України з ЄС

Клімкін заявив про відсутність загрози для безвізового режиму України з ЄС Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Близько 400 тис. українців скористалися безвізовим режимом з ЄС

Безвізового режиму України з Європейським союзом нічого не загрожує. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін в ефірі "1+1".

"Ніяких загроз для цього (безвізового режиму, - ред.) немає. Ніхто безвіз завтра-післязавтра в України не відніме. Але те, що обіцяли (європейським партнерам, - ред.) - потрібно виконувати. Я пам'ятаю, як ми робили безвізовий план. І створення антикорупційних органів було частиною цього плану. Але, якщо ми виконали цей план, отже, він функціонує ", - зазначив міністр.

Клімкін зазначив, що є питання до завершення всієї антикорупційної системи, зокрема, до створення Антикорупційного суду.

За словами міністра, за півроку 61 українця не пустили в ЄС. Зазначені особи мали проблеми з документами, або кримінальне минуле на території країн Євросоюзу.

Так, повідомив Клімкін, в цілому вже близько 400 тис. українців скористалися безвізовим режимом.

Нагадаємо, за півроку з моменту вступу в силу безвізового режиму між Україною і Європейським союзом його перевагами скористалися 355 тис. українців.