ua en ru

Клімкін заявив, що Мюнхенська конференція мала позитивні результати для України

Клімкін заявив, що Мюнхенська конференція мала позитивні результати для України Фото: Павло Клімкін

Клімкін запевнив, що Мюнхенська конференція не була програшною

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Мюнхенська конференція мала позитивні результати для України. Про це Клімкін розказав у програмі "Свобода слова" на ICTV.

"Головний результат конференції полягає у тому, що всі розуміють: не можна дозволити Росії грати за її правилами. Я абсолютно не вважаю, що українська тема була програшною. Я зустрівся з половиною людей, які так або інакше займаються чи цікавляться Україною. Я ніякого негативу не відчув. Навпаки, події останніх місяців – розуміння, що Росія свідомо послаблює західні інституції підвищує увагу до України. Всі розуміють. Вони тільки ставлять перед собою питання "що робити", а ми власне робимо це чотири роки.. ", - наголосив дипломат.

Так, Клімкін зазначив, що Мюнхенська конференція не була програшною та мала позитивні результати для України. Однак подальші кроки щодо вирішення безпекових питань не були вирішені під час конференції.

"На майбутнє, якась логіка подальших кроків... для глобальної системи безпеки напевно буде визначатись не на Мюнхенській конференції, хай організатори Мюнхена мене вибачать", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мюнхенська конференція-2018 почалася 16 лютого і тривала до 18 лютого включно. Участь у конференції взяли понад 20 керівників держав і урядів.