ua en ru

Клімкін: Україна виступає за переговорний формат щодо Криму "Женева+" за участю Туреччини та міжнародних організацій

Клімкін: Україна виступає за переговорний формат щодо Криму "Женева+" за участю Туреччини та міжнародних організацій Фото: Павло Клімкін

За його словами, Україна зараз має приділити особливу увагу деокупації півострова

Україна виступає за переговори щодо деокупації Криму у форматі "Женева+" за участю Туреччини і міжнародних організацій. Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив після засідання комітету Верховної Ради України із закордонних справ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Особливу увагу ми маємо приділити тимчасовій окупації АР Крим. Через взаємодію з європейськими організаціями нам вдалося організувати постійний тиск на Російську Федерацію", - зазначив Клімкін.

Міністр також зазначив, що Україна виступає за "Женевський формат" переговорів щодо Криму і додав,що раніше Туреччина направляла неофіційну місію до Криму, яка зафіксувала порушення.

"Питання - чи можуть турецькі представники брати участь в обговоренні гуманітарної проблематики? Я вважаю, що можуть, що вони мають бути запрошені. Це ж стосується і міжнародних організацій", - додав Клімкін.

Нагадаємо, Клімкін заявив, що зустріч міністрів закордонних справ "нормандському форматі" може пройти 13 лютого в Мюнхені (Німеччина).