ua en ru

Клімкін вважає неприйнятною ідею Росії про погодження з ОРДЛО миротворчої місії ООН

Клімкін вважає неприйнятною ідею Росії про погодження з ОРДЛО миротворчої місії ООН Фото: Павло Клімкін (yes-ukraine.org)

Клімкін вважає "неприємним сигналом" вихід Росії з СЦКК

Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає неприйнятним умову Російської Федерації про узгодження з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) питання про введення місії ООН на Донбас. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post.

"Ми залишаємося вірними мінськими угодами і дотримуємося процедури ООН, оскільки така місія (миротворча, - ред.) буде діяти під мандатом ООН. Однак я боюся, що Росія просто намагається виграти час і не хоче серйозно полегшувати роботу місії", - зазначив він.

Крім того, Клімкін зазначив, що неприйнятно погоджувати з ОРДЛО питання введення миротворчої місії ООН.

"Вихід російських спостерігачів зі складу Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі в кінці минулого року був для нас неприємним сигналом. Що стосується російського пропозиції, про залучення так званих представників територій, окупованих Росією на Донбасі, воно абсолютно неприйнятно. Це не тільки наша позиція, але і наших партнерів на Заході і в Організації Об'єднаних Націй", - заявив він.

Нагадаємо, раніше в Росії заявляли, що склад миротворчої місії на Донбасі повинен бути визначений Києвом і самопроголошеними Донецькою та Луганською "народними республіками".