ua en ru

Клімкін проведе зустріч з Лавровим перед переговорами у нормандському форматі

Клімкін проведе зустріч з Лавровим перед переговорами у нормандському форматі Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

На полях Мюнхенської конференції-2018 пройдуть переговори в нормандському форматі

На полях Мюнхенської конференції-2018 міністр закордонних справ України Павло Клімкін проведе окрему зустріч з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим перед переговорами по Донбасу в нормандському форматі, передає "Радіо Свобода".

Зокрема, він підтвердив, що глави МЗС країн "нормандської четвірки" проведуть переговори вже сьогодні. В той же час вони пройдуть без міністра закордонних справ Франції, але французька сторона направила уповноваженого представника. Крім того, Клімкін розповів про окрему зустріч з Лавровим.

"З ним буде тематика дещо інша, оскільки заручники - це важливо, зараз це все блокується. Підніму обов'язково питання про наших політичних в'язнів, оскільки в рамках нормандського формату він завжди відмовляється обговорювати це. Звичайно, буду говорити з ним про те, яким чином має виглядати миротворча місія", - додав Клімкін.

Нагадаємо, раніше Клімкін назвав теми переговорів у нормандському форматі в Мюнхені. На зустрічі глав МЗС країн "нормандської четвірки" піднімуть питання безпеки на Донбасі, звільнення заручників, а також обговорять гуманітарні проблеми.