ua en ru

Клімкін закликав Брюссель прискорити відкриття великого реверсу газу зі Словаччини

Клімкін закликав Брюссель прискорити відкриття великого реверсу газу зі Словаччини Фото: Павло Клімкін

Клімкін зустрівся з президентом ЄК з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовичем

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відзначив необхідність подальшого збільшення реверсних поставок газу в Україну з території держав-членів ЄС і закликав Брюссель вжити заходів з метою якнайшвидшого відкриття великого реверсу зі Словаччини. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

У рамках робочого візиту в Брюссель відбулася зустріч Клімкіна з віце-президентом ЄК з питань Енергетичного Союзу Марошем Шефчовичем.

"Клімкін відзначив необхідність подальшого збільшення реверсних поставок газу в Україну з території держав-членів ЄС і закликав Брюссель вжити заходів з метою якнайшвидшого відкриття великого реверсу зі Словаччини", - йдеться в повідомленні.

Єврокомісію закликали активно протидіяти реалізації таких політично мотивованих проектів РФ як "Північний потік-2", які не відповідають ні інтересам України, ні інтересам ЄС.

"Сторони обговорили стан виконання домовленостей, досягнутих за підсумками консультацій у форматі Україна - ЄС - РФ щодо постачання російського газу в Україну в зимовий період 2015 - 2016 рр. Українська сторона поінформувала про здійснення реформи газового ринку відповідно з енергетичним законодавством ЄС", - наголошується в повідомленні.

Повідомляється, що особливу увагу приділили питанням залучення інвестицій ЄС в модернізацію української газотранспортної системи, що підвищить енергетичну безпеку України і Євросоюзу.

Нагадаємо, Клімкін також повідомив, що санкції проти РФ повинні бути продовжені до виконання мінських угод. За його словами, обмежувальні заходи проти Росії повинні бути продовжені до повного виконання мінських домовленостей.