ua en ru

Клімкін застерігає українців від поїздок у Росію

Клімкін застерігає українців від поїздок у Росію Фото: Павло Клімкін не радить українцям їздити у Росію

Глава МЗС пообіцяв боротися за українського журналіста Романа Сущенка

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін радить всім українцям уникати подорожей до Росії. Про це він заявив у Страсбурзі, передає ТСН.

Глава МЗС обговорив з ключовими послами країн-членів Ради Європи, а також з комісаром з прав людини Нілсом Муйжнієксом ув’язнення журналіста Романа Сущенка в Москві.

"Росія була і залишається небезпечною територією, і кожен, хто туди їздить, має тричі подумати. Росія - це агресор, і ми знаємо про численні провокації щодо українських громадян на території Росії. За Романа будемо послідовно боротися", - наголосив Клімкін.

Зазначимо, затримання українського журналіста Романа Сущенка відбулося в п'ятницю, 30 вересня, в Москві. Він був випадково виявлений членами Громадської спостережної комісії Москви в СІЗО "Лефортово". Суд заарештував Сущенка на два місяці за звинуваченням у "шпигунстві".

Нагадаємо, Україна сподівається на конкретні кроки комісара Ради Європи з прав людини щодо захисту прав незаконно утримуваних в Російській Федерації українців, зокрема обвинуваченого у "шпіонажі" українського журналіста Романа Сущенка.