ua en ru

Клімкін відвідає Єгипет з офіційним візитом

Клімкін відвідає Єгипет з офіційним візитом Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Клімкін обговорить співпрацю України та Єгипту у сферах туризму та економіки

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін відвідає з офіційним візитом Арабську Республіку Єгипет 29-30 квітня 2018 року. Про це повідомила прес-служба МЗС.

Зазначається, що у Каїрі Клімкін проведе переговори з міністром закордонних справ Єгипту Самехом Шукрі.

"Цей візит, який відбувається після телефонної бесіди президента України Петра Порошенка і президента Арабської Республіки Єгипет Абделя Фаттаха Аль Сісі (12 квітня 2018 р.), покликаний активізувати українсько-єгипетську взаємодію в усіх сферах, де існує спільний інтерес, обговорити шляхи поглиблення відносин в економічній площині та стан підготовки чергового засідання Міжурядової Спільної Комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Єгиптом", - йдеться у повідомленні відомства.

Відомо також, що окрему увагу під час переговорів буде приділено співпраці двох держав у сфері туризму, оскільки українці (понад 770 тис. за минулий рік), утримують провідні позиції серед туристів у Єгипті.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України під час планування подорожей до Єгипту враховувати режим надзвичайного стану в країні, а також проведення у країні антитерористичної операції.