ua en ru

Клімкін відвідав демілітаризовану зону на кордоні з КНДР

Клімкін відвідав демілітаризовану зону на кордоні з КНДР Фото: Павло Клімкін в демілітаризованій зоні

Глава МЗС України побував у буферній зоні між Північною і Південною Кореєю

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ході свого візиту в Південну Корею відвідав демілітаризовану зону на кордоні з Корейською Народно-Демократичною Республікою (КНДР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства України в Республіці Корея.

"В рамках свого офіційного візиту до Республіки Корея Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відвідав Демілітаризовану зону (ДМЗ) на кордоні РК і КНДР", - йдеться в повідомленні.

Демілітаризована зона (ДМЗ) шириною в 4 км розділяє Корейський півострів на північну (КНДР) і південну (Республіка Корея) частини. ДМЗ офіційно зафіксована Угодою про перемир'я 27 липня 1953 р. в селищі Пханмунджом, де досі тривають переговори між представниками Південної і Північної Кореї. Тут же знаходиться одна з головних туристичних визначних пам'яток зони - "Дім свободи", звідки можна подивитися в бінокль на північнокорейську бік.

Нагадаємо, минулого тижня міністр закордонних справ Павло Клімкін вирушив з візитом до Південної Кореї. В ході візиту Він зустрівся з міністром закордонних справ Республіки Корея Юн Бйонг Се, керівництвом парламенту, лідером правлячої партії, політологами. Крім цього, глава МЗС України провів зустріч з віце-президентом компанії Samsung Electronics Кім Дохьоном.