ua en ru

Клімкін підніме питання українських політв'язнів на засіданні у Раді Європи

Клімкін підніме питання українських політв'язнів на засіданні у Раді Європи Фото: Павло Клімкін (РБК-Україна)

Також міністр порушить питання російської агресії проти української держави

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін підніме питання українських політв'язнів у Росії на засіданні Комітету міністрів Ради Європи (РЄ). Про це повідомляє Урядовий портал.

"Клімкін порушить питання російської агресії проти української держави та звільнення українських політв'язнів у Росії на 128-му засіданні Комітету міністрів Ради Європи", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 7-18 травня 2018 року Павло Клімкін здійснить візит до Королівства Данія, де візьме участь у 128-му засіданні Комітету міністрів РЄ.

Зокрема зазначається, що ключовою темою цьогорічної дискусії очільників зовнішньополітичних відомств 47 країн-членів РЄ стане проблематика реагування на сучасні виклики демократичній безпеці у Європі та роль Організації у вирішенні сучасних конфліктів та криз на континенті.

Зазначається, що під час засідання відбудеться передача головування в Комітеті міністрів РЄ від Королівства Данія до Республіки Хорватія на наступний піврічний період.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко попросив міжнародне товариство посилити тиск на Росію для звільнення українських політв'язнів.