ua en ru

Клімкін від'їжджає з Нью-Йорка в Париж для участі в "нормандської зустрічі"

Клімкін від'їжджає з Нью-Йорка в Париж для участі в "нормандської зустрічі" Клімкін сьогодні в Парижі зустрінеться з Лавровим

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін відбуває сьогодні з Нью-Йорка в Париж для участі в переговорах міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії у так званому "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Про це РБК-Україна повідомив речник Мзс України Євген Перебийніс.

"Павло Клімкін відбуває сьогодні з Нью-Йорка в Париж для участі в переговорів глав МЗС "нормандської четвірки", - зазначив Перебийніс.

При цьому він має дані, коли саме розпочнеться зустріч глав Мзс. "Це відбудеться протягом дня", - повідомив Перебийніс.

За даними російських державних ЗМІ, глава МЗС РФ Сергій Лавров вже прибув з Нью-Йорка в Париж для участі у зазначеній міністерської зустрічі.

Нагадаємо, 20 лютого 2015 р. міністри закордонних справ Росії Сергій Лавров, Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер, Франції Лоран Фабіус і України Павло Клімкін обговорили по телефону практичні кроки з врегулювання конфлікту на південному сході України.

Глави зовнішньополітичних відомств домовилися розробити рекомендації для контактної групи.

Крім того, вони домовилися про проведення найближчим часом зустрічі міністрів закордонних справ "нормандської четвірки".

19 лютого під час телефонної розмови Президент України Петро Порошенко закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда і Президента РФ Володимира Путіна розглянути ініціативу щодо введення миротворців на Донбас.