ua en ru

Клімкін назвав заяви про "Малоросію" намаганням розіграти абхазький сценарій на Донбасі

Клімкін назвав заяви про "Малоросію" намаганням розіграти абхазький сценарій на Донбасі Фото: Павло Клімкін (UN Photo/Mark Garten)

Глава МЗС України прокоментував заяву бойовиків про створення "Малоросії"

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає заяви про "Малоросію" намаганням розіграти абхазький сценарій на Донбасі. Про це він повідомив у своєму Twitter.

"Якраз коли делегація України в Грузії, Кремль намагається розіграти абхазький сценарій на Донбасі. Ми з партнерами не дамо цього зробити. Кремлівські ляльководи зі своїми донбаськими маріонетками влаштували черговий балаган, витягнувши з нафталіну Малоросію", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, раніше представник України в підгрупі з безпеки Євген Марчук заявив, що заяву ватажка ДНР Олександра Захарченко про створення "Малоросії" блокує мінський процес.

"Сьогоднішня заява Захарченка в принципі блокує на завтра взагалі переговорний процес. Тому що завтра, хоч би якою була повістка дня, та, що ОБСЄ запропонує, або якщо ми її можемо відредагувати, то ми почнемо обговорення з цієї заяви Захарченка. Тому що якщо відбувається така заява, це означає, що нема про що далі говорити ", - зазначив Марчук.